VT Journey - шаблон joomla Joomla

Friss hírek

Hírek

2024. január 09. kedd

A nyíregyházi Szent Kamill Rehabilitációs Központban idén, második alkalommal került megrendezésre az „Együtt, egymásért” érdemes élni című önkéntes hét. Az önkéntesek heti beszámolóját adjuk most...

Hírek

2023. november 20. hétfő

Újra felvetődött hazánkban az eutanázia kérdése, aminek vannak hívei és ellenzői. Fontos és nem éppen könnyed kérdéskört választott a beszélgetés témájának az a bioetikai konferencia, amelyet...

Hírek

2023. november 15. szerda

Hagyományteremtő céllal, első alkalommal rendeztek versmondó versenyt, Petőfi 200 címmel, emlékezve a kétszáz éve született Petőfi Sándor tiszteletére „Megfagy a szív, ha nem szeret…” mottóval a...

Hírek

2023. november 06. hétfő

Szeretettel hívjuk és várjuk2023. november 18-án intézményünkben„MÁRIA, BETEGEK GYÓGYÍTÓJA”tiszteletére második alkalommalmegrendezésre kerülő konferenciára.

Hírek

2023. november 06. hétfő

Névnap

2024. május 3. péntek
Tímea, Irma
A Nap kel 05:27-kor,
nyugszik 20:08-kor.

Holnap
Mónika, Flórián
napja lesz.

Termékeink

Termékeink

Intézményünkben a járvány ideje alatt is dolgozunk. Maszkokat továbbra is készítünk.Újdonság! Unikornis mintával!Ár; 500 Ft/db. Érdeklődni: 06-42/491-946

Termékeink

A Szent Kamill Rehabilitációs Központ, értelmileg akadályozott ellátottjai által készített sírcsokrok. Vásárlásával a fiatalok szabadidős tevékenységeit szebbé, tartalmasabbá tudjuk tenni...

Termékeink

A karácsonyi időszakban folyamatosan készülnek a szebbnél szebb karácsonyi termékek, amelyek megvásárolhatók, illetve rendelhetők. Érdeklődni 06 42 491 946 telefonszámon.

Termékeink

A húsvéti időszakban folyamatosan készülnek a szebbnél szebb húsvéti termékek, amelyek megvásárolhatók, illetve rendelhetők. Érdeklődni 06 42 491 946 telefonszámon.

Termékeink

Folyamatosan készülnek az asztali díszeink, amelyek megvásárolhatók, illetve rendelhetők. Érdeklődni 06 42 491 946 telefonszámon.

Termékeink

Folyamatosan készülnek lábtörlőink, amelyek megvásárolhatók, illetve rendelhetők. Érdeklődni 06 42 491 946 telefonszámon.

Látogatottság

Ma:
Tegnap:
Ezen a héten:
Múlt héten:
Ebben a hónapban:
Múlt hónapban:
Összesen:
182
529
1700
52069
1007
9852
58398

Online jelenlét

Oldalainkat 116 vendég és 0 tag böngészi

TaTeSze (Találékony, Tevékeny, Szeretet) — e kulcsszavak írják le az augusztus második hetében (augusztus 9-13.) megrendezett, a sorban a 15. kamilliánus tábort.

A tábor megálmodója és alapítója György Alfréd kamilliánus szerzetes, aki felelős a tábor lelki töltetéért és az Isten közelségét hozza be a gyerekek közösségébe. Régebben a kamilliánus tábor HÖKET néven volt ismert (Hagyományőrző Keresztény Tábor). A csoport fontosnak tartja összetartani a tömbben és a szórványban élő magyarságot, mindezt kamilliánus lelkülettel. A hagyományokat is ápolják, tábori programjaik közé tartozik a táncház és a közös éneklések. A hagyományápolás mellett Isten megismerése és a hit gyakorlása nagyon lényeges, mindezt úgy, hogy a fiatal korosztály is magáénak érezhesse.

kamillianus tabor 28

A tábor sok gyereknek jelent igazi nyári élményeket, a résztvevők különböző családi háttérből érkeznek, némelyeknek valós nehézséget jelent szociális helyzetükből adódóan egy ilyen programon való részvétel. A gyerekek Székelyföldről, Csíkszentdomokosról, Gyergyószentmiklósról, Csíkmadarasról, Nagybányáról, Ausztriából, Bécsújhelyről érkeztek. Az idei tábor helyszíne Nyíregyházán volt a Szent Kamill Rehabilitációs Központban, ahol az ellátottak látták vendégül a különböző településekről érkező táborozókat. Az intézmény ellátottjai is három éve oszlopos tagjaivá váltak a táborozó közösségnek.

Remekül összhangba kerülnek egymással a gyerekek, egymást tanítják szeretetre, türelemre, jóságra. Mint minden évben, az idei táborban is színesebbnél színesebb programokban vehettek részt a táborozók. A mély lelkiség megélése mellett a jó hangulat is garantált volt.

Szerdán, a tábor első napján testi-lelki megérkezés, szállás kialakítás, sátorfelhúzás, önismereti játékok, csoportalakítás, csoportvezetők kinevezése, őrangyalok, testi-lelki megtisztulás (gyónási lehetőség), szabadtéri szentmise formálták az ifjakat „találékony, tevékeny szeretetközösséggé”.

kamillianus tabor 20

A csütörtöki Vadaspark látogatása és az azt követő strandolás maradandó élményt adott. A pénteki napon a csoportvezetőknek és önkénteseknek külön lelki programban volt részük, ahol a mese világán keresztül rátalálhattak lelkük igazi, tiszta hangjára. Ezzel párhuzamosan a Jászapáti Magyar Kamilliánus Családok Társasága Egyesület néhány tagja tartott foglalkozást a kiscsoportoknak (levendulazsák készítése, elsősegélynyújtás, készségfejlesztő feladatok). Este Somlyai Kata, a Firewings Production tagja tartott tűztánc bemutatót.

A szombati napon a csoportok forgószínpadszerűen különböző állomásokon más-más feladatot teljesítettek (lovaglás, szemlélődő ima, kézműveskedések, játékok, tánc), így sajátítva el játékosan a tábor nevelői célját, hogy találkozásaikban szeretetük találékony és tevékeny legyen, helyesen szeressék Istent, önmagukat és jól szeressék felebarátjukat is. A csíkszentdomokosi fiatalokból álló Szívbenhúrband koncertje színesítette az estét, majd táncházzal, felszabadult jó hangulatban zárult a nap.

A vasárnapi szentmisén az új tábori pólót viselve vettek részt a fiatalok, a pólón a tábor mottója, a támogató alapítvány logója, valamint a szenvedő Krisztust átölelő szolgáló szeretet szimbóluma volt látható, „Kamilliánus OK” felirattal. A szentmisét a helyi egyházközséggel együtt a borbányai Szent László-templomban ünnepelték. Frédi atya prédikációjában arra is felhívta a figyelmet, hogy egyik kezünkkel mindig fogjuk Isten kezét, a másikkal meg embertársunkét, utalva ezzel a tábori mottóra is, amely magában foglalja az életprogramot: „TaTeSze”-Találékony Tevékeny Szeretet, legyünk találékonyak, tevékenyek és szeressünk.

kamillianus tabor 09

A programok gördülékeny levezetésében az önkéntesek, a tábor szervezői és az intézmény dolgozói fáradtságot nem ismerve szolgálták a táborozók mindennapi örömét. A tábor a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. EKCP-KP-1-2023/3-000011 számú pályázata támogatta, köszönetet érte, és a többi támogatónak ise: Pócs János országgyűlési képviselőnek, a Naszálytej Zrt.-nek, a Borbás Pékségnek, Benák Sándornak, Gróf Józsefnak, Vermes Tibornak, Litvai Zoltánnak, a Fatum Property Ingatlanberuházó Kft ügyvezetőjének, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.-nek, a Nyíregyházi Állatparknak, az End-Ibo Csokoládégyárnak, a Dolorosa Alapítványnak, a Kamilliánus Kolostornak, a Szent Kamill Rehabilitációs Központnak, a Szent Kamill Életet az Életnek Közhasznú Alapítványnak és a névtelen támogatóknak.

Boros Krisztina

Fotó: Vermes Tibor

Forrás: romkat.ro