VT Journey - шаблон joomla Joomla

Friss hírek

Hírek

2023. november 20. hétfő

Újra felvetődött hazánkban az eutanázia kérdése, aminek vannak hívei és ellenzői. Fontos és nem éppen könnyed kérdéskört választott a beszélgetés témájának az a bioetikai konferencia, amelyet...

Hírek

2023. november 15. szerda

Hagyományteremtő céllal, első alkalommal rendeztek versmondó versenyt, Petőfi 200 címmel, emlékezve a kétszáz éve született Petőfi Sándor tiszteletére „Megfagy a szív, ha nem szeret…” mottóval a...

Hírek

2023. november 06. hétfő

Szeretettel hívjuk és várjuk2023. november 18-án intézményünkben„MÁRIA, BETEGEK GYÓGYÍTÓJA”tiszteletére második alkalommalmegrendezésre kerülő konferenciára.

Hírek

2023. november 06. hétfő

Hírek

2023. augusztus 31. csütörtök

„A betegek és a szegények Isten szeme fényei”                                          ...

Névnap

2023. december 2. szombat
Melinda, Vivien
A Nap kel 07:18-kor,
nyugszik 16:02-kor.

Holnap
Ferenc, Olívia, Xavér
napja lesz.

Termékeink

Termékeink

Intézményünkben a járvány ideje alatt is dolgozunk. Maszkokat továbbra is készítünk.Újdonság! Unikornis mintával!Ár; 500 Ft/db. Érdeklődni: 06-42/491-946

Termékeink

A Szent Kamill Rehabilitációs Központ, értelmileg akadályozott ellátottjai által készített sírcsokrok. Vásárlásával a fiatalok szabadidős tevékenységeit szebbé, tartalmasabbá tudjuk tenni...

Termékeink

A karácsonyi időszakban folyamatosan készülnek a szebbnél szebb karácsonyi termékek, amelyek megvásárolhatók, illetve rendelhetők. Érdeklődni 06 42 491 946 telefonszámon.

Termékeink

A húsvéti időszakban folyamatosan készülnek a szebbnél szebb húsvéti termékek, amelyek megvásárolhatók, illetve rendelhetők. Érdeklődni 06 42 491 946 telefonszámon.

Termékeink

Folyamatosan készülnek az asztali díszeink, amelyek megvásárolhatók, illetve rendelhetők. Érdeklődni 06 42 491 946 telefonszámon.

Termékeink

Folyamatosan készülnek lábtörlőink, amelyek megvásárolhatók, illetve rendelhetők. Érdeklődni 06 42 491 946 telefonszámon.

Látogatottság

Ma:
Tegnap:
Ezen a héten:
Múlt héten:
Ebben a hónapban:
Múlt hónapban:
Összesen:
23
38
210
30115
61
1798
31215

Online jelenlét

Oldalainkat 17 vendég és 0 tag böngészi

„A betegek és a szegények Isten szeme fényei”
                                                           /Lellisi Szent Kamill/

Ez az idézet olvasható a plakáton, amellyel meghívtak minket (lásd a címzettek névsorát a levelezőlistában) a nyíregyházi Szent Kamill Rehabilitációs Intézet hagyományteremtő ünnepségére. Nekünk, akik elfogadtuk a meghívást, életre szóló élményben volt részünk. Olyan mértékű szeretettel találkoztunk, amilyet a hétköznapjainkban ritkán élünk meg. A bentlakók szorgalmas, kitartó készülődése, csillogó szemük, átélt előadásaik mélyen megérintett minket. Nagyon megtiszteltek és példát mutattak nekünk. Tisztaság, rend, ápolt kert… Mennyi munka lehetett megtanulni a székfoglaló táncot, a verseket, a Szent Pálról szóló bemutatót! Milyen hatalmas a betanítók szeretete, munkája.

Odamentünk, hogy adjunk valamit a figyelmességünkből, hogy érdekel a sorsuk, hogy együtt örüljünk velük, de megint az történt, ami szokott: túláradó mértékben mi lettünk a megajándékozottak. Olyan valamit kaptunk, aminek nincs is neve, valamit, ami mélyen megrendítette a szívünket, átrendezte gondolatainkat, megtöltött erővel, hittel, élettel. A Nagybányáról érkezett Szmutku Róbert atya homíliájából megtudhattuk, hogy van élet a halál előtt. Teréz Anya Himnusza után miről másról lehetett volna beszélni? Ahogy a Bentlakók ezt előadták!

hagyományteremtő ünnepség 01

Az a munka, ami ott folyik, különleges és minden tiszteletet megérdemel és minden lelki és anyagi támogatást is megérdemelne. Nagyon örülök, hogy ott voltam, hálás vagyok érte, köszönöm.

Jelképes ez is:
Odafelé egy koszos, az utolsó percekben összerakott huzatos vonattal mentem. De a vonaton a kezembe került a legújabb SZÍV újság, benne találtam egy könyv részletét: Mustó Péter SJ-Hári Ildikó SSND hamarosan megjelenő „Ami megtart” című könyvéből. Íme: A bizalom, amely kiállta a tűzpróbát részből – Jó lenni? Jó az Isten? Aki Istent komolyan veszi, aki a valóságot közel engedi magához, abban szükségszerűen megrendül a bizonyosság. Milyen válasz születhet ebben a helyzetben erre a kérdésre: jó az Isten?

hagyományteremtő ünnepség 06

Isten jóságáról beszélni itt súlytalan. Csak elveszi a szenvedő méltóságát.

Istent ki kell bírni.
Ha Jézus nem bírta volna ki Istent, nem lenne feltámadás ... Én hosszú órákon át mocorgás nélkül ülök a zsámolyon, hogy kibírjam magam a saját bőrömben.
S tanulom megszeretni az életet.
Eddig tart az idézet.
Hazafelé légkondicionált, tiszta, szép vonattal jöttem.

Fotók: Boros Krisztina

Drága Frédi Atya! Köszönöm a meghívást!

Szeretettel, öleléssel nagy köszönettel:

Dr. Herepey Ágnes

Nyíregyháza, 2023. július 8.