VT Journey - шаблон joomla Joomla

Friss hírek

Hírek

2024. január 09. kedd

A nyíregyházi Szent Kamill Rehabilitációs Központban idén, második alkalommal került megrendezésre az „Együtt, egymásért” érdemes élni című önkéntes hét. Az önkéntesek heti beszámolóját adjuk most...

Hírek

2023. november 20. hétfő

Újra felvetődött hazánkban az eutanázia kérdése, aminek vannak hívei és ellenzői. Fontos és nem éppen könnyed kérdéskört választott a beszélgetés témájának az a bioetikai konferencia, amelyet...

Hírek

2023. november 15. szerda

Hagyományteremtő céllal, első alkalommal rendeztek versmondó versenyt, Petőfi 200 címmel, emlékezve a kétszáz éve született Petőfi Sándor tiszteletére „Megfagy a szív, ha nem szeret…” mottóval a...

Hírek

2023. november 06. hétfő

Szeretettel hívjuk és várjuk2023. november 18-án intézményünkben„MÁRIA, BETEGEK GYÓGYÍTÓJA”tiszteletére második alkalommalmegrendezésre kerülő konferenciára.

Hírek

2023. november 06. hétfő

Névnap

2024. április 27. szombat
Zita, Mariann
A Nap kel 05:37-kor,
nyugszik 19:59-kor.

Holnap
Valéria, Nimród
napja lesz.

Termékeink

Termékeink

Intézményünkben a járvány ideje alatt is dolgozunk. Maszkokat továbbra is készítünk.Újdonság! Unikornis mintával!Ár; 500 Ft/db. Érdeklődni: 06-42/491-946

Termékeink

A Szent Kamill Rehabilitációs Központ, értelmileg akadályozott ellátottjai által készített sírcsokrok. Vásárlásával a fiatalok szabadidős tevékenységeit szebbé, tartalmasabbá tudjuk tenni...

Termékeink

A karácsonyi időszakban folyamatosan készülnek a szebbnél szebb karácsonyi termékek, amelyek megvásárolhatók, illetve rendelhetők. Érdeklődni 06 42 491 946 telefonszámon.

Termékeink

A húsvéti időszakban folyamatosan készülnek a szebbnél szebb húsvéti termékek, amelyek megvásárolhatók, illetve rendelhetők. Érdeklődni 06 42 491 946 telefonszámon.

Termékeink

Folyamatosan készülnek az asztali díszeink, amelyek megvásárolhatók, illetve rendelhetők. Érdeklődni 06 42 491 946 telefonszámon.

Termékeink

Folyamatosan készülnek lábtörlőink, amelyek megvásárolhatók, illetve rendelhetők. Érdeklődni 06 42 491 946 telefonszámon.

Látogatottság

Ma:
Tegnap:
Ezen a héten:
Múlt héten:
Ebben a hónapban:
Múlt hónapban:
Összesen:
612
134
3375
48916
8437
2967
55976

Online jelenlét

Oldalainkat 31 vendég és 0 tag böngészi

Hagyományteremtő céllal, első alkalommal rendeztek versmondó versenyt, Petőfi 200 címmel, emlékezve a kétszáz éve született Petőfi Sándor tiszteletére „Megfagy a szív, ha nem szeret…” mottóval a nyíregyházi Szent Kamill Rehabilitációs Központban. A versenyre szociális intézmények korlátozott, más képeségekkel élő személyek jelentkezését várták a szervezők.

 

2023. november 14-én a Szent Kamill Rehabilitációs Központ ebédlője 6 szociális intézmény gondozottjaival és felkészítőikkel telt meg (ÉFOÉSZ Gyógypedagógiai és Szociális Szolgáltató Központ, Újfehértó; Élim ápoló-gondozó otthon, Oázis támogatott lakhatás, Credo támogatott lakhatás, Sztehlo támogatott lakhatás, Nyíregyháza; Kótaji Református Egyházközség Jonatán Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye, Kótaj; "Nefelejcs" Szociális Alapszolgáltatási Központot (Mozgáskorlátozottak Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete) Nyíregyháza; Omnis Alapítvány által fenntartott, "Szent Rita" Pszichiátriai Betegek és Fogyatékkal Élők Nappali Intézmény, "Szent István" Nappali Intézmény, Nyíregyháza; valamint a házigazda a Kamilliánus Kolostor által fenntartott Szent Kamill Rehabilitációs Központ, Nyíregyháza). A 6 intézményből összesen 27 gondozott készült fel szabadon választott Petőfi versből. A versenyzők nagy izgalommal várták a kezdést. Először Dévai Marcell a vendéglátó intézmény házigazdája köszöntötte a versenyzőket, majd bemutatta a zsűri tagjait. A zsűri tagjai Románné Szakolcai Mária magyar – ének szakos tanár, Gémesné Németh Henrietta gyógypedagógus, a zsűri elnöke pedig Pregitzer Fruzsina érdemes művész voltak. Ezután P. György Alfréd MI szerzetes, az intézmény fenntartójának képviselője köszöntötte a jelenlévőket, majd a zsűri nevében, Pregitzer Fruzsina művésznő buzdította a versenyzőket. Ezután következett a sorrend kihúzása. Az izgulást felváltotta a társak buzdítása. Öröm volt megtapasztalni és megható volt látni, ahogy a versenyzők egymásnak szurkolnak, egymást buzdítják. A 27 versenyző szavalása után a zsűri elvonult kiértékelni a hallottakat, addig alkalom adódott, hogy az intézmények gondozottjai találkozzanak egymással, a felkészítő gondozók pedig tapasztalatot cseréljenek egymással egy finom sütemény és egy kávé mellett. A süteményeket a Borbányai Szent László Plébánia hívei ajánlották fel. Ezután mindenki izgatottan várta a zsűri döntését. Dévai Marcell intézményvezető, kifejezte köszönetét, hogy ennyien elfogadták a meghívásukat és jelentkeztek erre az eseményre, valamint, hogy a munkatársak, a zsűri szemében mindannyian győztesek, már csak azért is, mert képesek voltak legyőzni az izgalmukat és kimertek ennyi ember elé állni. Ezért mindenki egy jelképes ajándékkal és egy emléklappal gazdagodott. Mindenki színvonalas szavalással vett részt ezen a versenyen. Ezután következett az első három helyezett díjazása. A zsűrinek nehéz dolga volt, hiszen három fő 3. helyezett és három fő 2. helyezettnek adott díjat. A zsűri elnöke azt mondta, hogy az előadásmódot, a nézőkkel való kapcsolattartást figyelte a zsűri. Így született meg a verseny alábbi helyezési sorrendje:

I. helyezést ért el

Finta Mátyás – ÉFOÉSZ Gyógypedagógiai és Szociális Szolgáltató Központ, Újfehértó
Petőfi Sándor: Világoskék a csillagos éjszaka...

II. helyezést ért el

Hutkai Gyula – Szent Kamill rehabilitációs Központ, Nyíregyháza
Petőfi Sándor: A virgának megtiltani nem lehet

Palcsó Csilla – Kótaji Református Egyházközség Jonatán Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye, Kótaj
Petőfi Sándor: A nép nevében

Somfai István Gábor – Omnis Alapítvány által fenntartott, "Szent Rita" Pszichiátriai Betegek és Fogyatékkal Élők Nappali Intézmény, Nyíregyháza
Petőfi Sándor: A hegyek közt

III. helyezést ért el

Jónás Márkus – Élim Sztehlo támogatott lakhatás, Nyíregyháza
Petőfi Sándor: Feleségek, felesége

Bertók Katalin – Szent Kamill Rehabilitációs Központ, Nyíregyháza
Petőfi Sándor: Falu végén kurta kocsma

Nagy István – Omnis Alapítvány "Szent István" Nappali Intézmény, Nyíregyháza
Petőfi Sándor: Részegség a hazáért

Az eredményhirdetés után a Szent Kamill rehabilitációs Központ fejlesztő foglalkoztatásában résztvevő gondozottak által készített termékeivel, valamint egy csokor virággal, köszönte meg az intézményvezető a zsűri munkáját, amit a vendéglátó gondozottak adtak át a zsűrinek.

A délelőtt egy közös ebéddel zárult. A felkészítő gondozókat az ebéden külön köszöntötte a Szociális Munka Napja alkalmából P. György Alfréd MI és Dévai Marcell. Megfogalmazták köszönetüket, hogy lelkiismeretesen végzik a hivatásukat, szolgálatukat, amit a gondozottakért tesznek, és megköszönték, hogy a foglalkoztatások mellett időt szántak a versenyzők felkészítésére is.

Szent Kamill Rehabilitációs Központ intézmény

Fotók: Pál Viktoria