VT Journey - шаблон joomla Joomla

Friss hírek

Hírek

2024. június 10. hétfő

Markos Kitti tanárnő tartott hittanórát a gondozottjaink számára. Ez volt az első alkalom, hogy intézményünk gondozottjai használatba vették az új interaktív táblát. Kitti tanárnő különböző...

Hírek

2024. június 05. szerda

  A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által támogatott Nemzeti Együttműködési Alap Nemezeti Összetartozás kollégiuma által meghirdetett pályázati kiírásra, a Szent Kamill "Életet az Életnek"...

Hírek

2024. május 29. szerda

A Szent Kamill "Életet az Életnek" Közhasznú Alapítvány a Nemzeti Együttműködési Alap „Adományok után járó normatív kiegészítésen alapuló támogatás civil szervezetek részére 2023.” „Érezd magad...

Hírek

2024. január 09. kedd

A nyíregyházi Szent Kamill Rehabilitációs Központban idén, második alkalommal került megrendezésre az „Együtt, egymásért” érdemes élni című önkéntes hét. Az önkéntesek heti beszámolóját adjuk most...

Hírek

2023. november 20. hétfő

Újra felvetődött hazánkban az eutanázia kérdése, aminek vannak hívei és ellenzői. Fontos és nem éppen könnyed kérdéskört választott a beszélgetés témájának az a bioetikai konferencia, amelyet...

Névnap

2024. július 17. szerda
Endre, Elek, Dzsesszika
A Nap kel 05:08-kor,
nyugszik 20:45-kor.

Holnap
Frigyes, Kamill
napja lesz.

Termékeink

Termékeink

Intézményünkben a járvány ideje alatt is dolgozunk. Maszkokat továbbra is készítünk.Újdonság! Unikornis mintával!Ár; 500 Ft/db. Érdeklődni: 06-42/491-946

Termékeink

A Szent Kamill Rehabilitációs Központ, értelmileg akadályozott ellátottjai által készített sírcsokrok. Vásárlásával a fiatalok szabadidős tevékenységeit szebbé, tartalmasabbá tudjuk tenni...

Termékeink

A karácsonyi időszakban folyamatosan készülnek a szebbnél szebb karácsonyi termékek, amelyek megvásárolhatók, illetve rendelhetők. Érdeklődni 06 42 491 946 telefonszámon.

Termékeink

A húsvéti időszakban folyamatosan készülnek a szebbnél szebb húsvéti termékek, amelyek megvásárolhatók, illetve rendelhetők. Érdeklődni 06 42 491 946 telefonszámon.

Termékeink

Folyamatosan készülnek az asztali díszeink, amelyek megvásárolhatók, illetve rendelhetők. Érdeklődni 06 42 491 946 telefonszámon.

Termékeink

Folyamatosan készülnek lábtörlőink, amelyek megvásárolhatók, illetve rendelhetők. Érdeklődni 06 42 491 946 telefonszámon.

Látogatottság

Ma:
Tegnap:
Ezen a héten:
Múlt héten:
Ebben a hónapban:
Múlt hónapban:
Összesen:
61
115
222
76027
5642
6995
78580

Online jelenlét

Oldalainkat 158 vendég és 0 tag böngészi

Markos Kitti tanárnő tartott hittanórát a gondozottjaink számára. Ez volt az első alkalom, hogy intézményünk gondozottjai használatba vették az új interaktív táblát. Kitti tanárnő különböző élménypedagógiai módszereivel és az interakítv tábla segítségével a gondozottak jobban megsimerhették Pünkösd történetét.

Bővebben: Első interaktív hittan óra  

 

NEA ME BGA

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által támogatott Nemzeti Együttműködési Alap Nemezeti Összetartozás kollégiuma által meghirdetett pályázati kiírásra, a Szent Kamill "Életet az Életnek" Közhasznú Alapítvány NEAO-KP-1-2024/6-000113 azonosítószámú pályázat keretében egy interaktív táblát, egy ultra közeli vetítési távolságú projektort, projektor tartó fali konzolt és a tábla használatához szükséges táblaszoftvert vásárolt a Szent Kamill Rehabilitációs Központ gondozottjai számára. A tábla használatával az ellátást igénybevevő személyek részére szeretnénk képességfejlesztő foglalkozásokat tartani valamint a szabadidejük hasznos eltöltését segíteni.

NEA ME BGA

A Szent Kamill "Életet az Életnek" Közhasznú Alapítvány a Nemzeti Együttműködési Alap „Adományok után járó normatív kiegészítésen alapuló támogatás civil szervezetek részére 2023.” „Érezd magad otthon!" NEAN-KP-1-2023/4-000028. számú pályázati támogatás terhére az intézmény lakóinak szobái és közös helyiségei frissítő festés keretében újulhattak meg.

Bővebben: Érezd magad otthon!  

A nyíregyházi Szent Kamill Rehabilitációs Központban idén, második alkalommal került megrendezésre az „Együtt, egymásért” érdemes élni című önkéntes hét. Az önkéntesek heti beszámolóját adjuk most közre.

Bővebben: Együtt, egymásért érdemes élni-második felvonás  

Újra felvetődött hazánkban az eutanázia kérdése, aminek vannak hívei és ellenzői.

Fontos és nem éppen könnyed kérdéskört választott a beszélgetés témájának az a bioetikai konferencia, amelyet szombaton rendeztek meg Nyíregyházán a Szent Kamill Rehabilitációs Központban. „Mária, a betegek gyógyítója” tiszteletére második alkalommal megrendezett tanácskozáson az élet védelme és tisztelete, a gondoskodás a sérült, másként élő személyekről, valamint az eutanázia kapta a főszerepet. A kegyes vagy jó halál körüli vita több évtizede napirenden van, s a közelmúltban ismét reflektorfénybe került hazánkban: az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő dr. Karsai Dániel ügyvéd, hogy értelmetlen szenvedés helyett méltósággal tudja befejezni az életét. Az ismert alkotmányjogász, aki számtalan strasbourgi ügyben képviselte ügyfeleit, nem ért egyet az úgynevezett aktív eutanázia (a halálba segítés) magyarországi tilalmával. A jogász olyan betegségben szenved, ami teljes bénuláshoz vezet, ugyanakkor a betegek tiszta tudattal élik meg egészségük romlását.

Bővebben: Méltóságteljes búcsú az élettől  

Hagyományteremtő céllal, első alkalommal rendeztek versmondó versenyt, Petőfi 200 címmel, emlékezve a kétszáz éve született Petőfi Sándor tiszteletére „Megfagy a szív, ha nem szeret…” mottóval a nyíregyházi Szent Kamill Rehabilitációs Központban. A versenyre szociális intézmények korlátozott, más képeségekkel élő személyek jelentkezését várták a szervezők.

Bővebben: Petőfi 200 versmondó verseny a nyíregyházi Szent Kamill rehabilitációs Központban  

Meghívó 2023.11.18

Szeretettel hívjuk és várjuk
2023. november 18-án intézményünkben
„MÁRIA, BETEGEK GYÓGYÍTÓJA”
tiszteletére második alkalommal
megrendezésre kerülő konferenciára.

Bővebben: Együttaz élet védelmében - Bioetikai konferencia  

Versmondó verseny

„A betegek és a szegények Isten szeme fényei”
                                                           /Lellisi Szent Kamill/

Ez az idézet olvasható a plakáton, amellyel meghívtak minket (lásd a címzettek névsorát a levelezőlistában) a nyíregyházi Szent Kamill Rehabilitációs Intézet hagyományteremtő ünnepségére. Nekünk, akik elfogadtuk a meghívást, életre szóló élményben volt részünk. Olyan mértékű szeretettel találkoztunk, amilyet a hétköznapjainkban ritkán élünk meg. A bentlakók szorgalmas, kitartó készülődése, csillogó szemük, átélt előadásaik mélyen megérintett minket. Nagyon megtiszteltek és példát mutattak nekünk. Tisztaság, rend, ápolt kert… Mennyi munka lehetett megtanulni a székfoglaló táncot, a verseket, a Szent Pálról szóló bemutatót! Milyen hatalmas a betanítók szeretete, munkája.

Bővebben: ,,A betegek és a szegények Isten szeme fényei" - Szent Kamill ünnepe Nyíregyházán  

TaTeSze (Találékony, Tevékeny, Szeretet) — e kulcsszavak írják le az augusztus második hetében (augusztus 9-13.) megrendezett, a sorban a 15. kamilliánus tábort.

Bővebben: Amikor Isten közelebb kerül hozzánk… Kamilliánus tábor Nyíregyházán  

Szent Kamill ünnep

Erdélyi fiatalok festettek bútort, majd néptáncoltak a nyíregyházi kamilliánus rehabilitációs központ betegeivel. Méltóság, hit és lélek. A helyszínen jártunk.

– Amikor ötéves koromban megláttam, hogy Jézusnak is úgy áll a lába a kereszten, mint az enyém, akkor eldöntöttem, hogy pap leszek – mondja Frédi atya, kamillánus szerzetes. És máris feloldódik a hangulat, hisz Frédi atya humorosan és önironikusan beszél a legsúlyosabb témákról is. Szerethető és hiteles embernek tűnik, s ebben talán „góbésága” is közrejátszik, hisz csíkszentdomonkosi születésű. Fekete, vörös posztókeresztes reverendában fogad a nyíregyházi kamillánus rendház kapujában.

Bővebben: A jó „élet" atyái  

„Az élet védelme és tisztelete mindig aktuális számunkra. Néha meg kell állnunk és tudatosítanunk kell az élet ajándék, mivoltát. Találkozásainkban rácsodálkozhatunk a titokra, különösen akkor, amikor korlátokba ütközünk. Sérült, különös képességekkel rendelkező embertársainkról gondoskodva, szembesülünk az emberi élet természetfölöttiségével. Szolgáljuk együtt, egymásért, testvéreink jólétét képességeink szerint!”– szólt a meghívás november 16-ára, a nyíregyházi Szent Kamill Rehabilitációs Központban „Az élet védelmében” címmel rendezett konferenciára, Mária, a Betegek gyógyítója” tiszteletét is erősítve.

Dévai Marcell
Dévai Marcell

Bővebben: „Az Élet védelmében” címmel rendeztek konferenciát Nyíregyházán, a Szent Kamill Rehabilitációs...  

csikszentdomonkos 01

„Együtt egymásért” érdemes élni!Önkéntes héten vettek részt az erdélyi kamilliánus család fiataljai a Nyíregyházi Szent Kamill Rehabilitációs Központban október 24 és 28 között. Erről olvashatnak a résztvevők szemszögéből.

A kamilliánusok karizmája a betegek, a szenvedők, a sérültek, valamint haldoklók, idős, magányos emberek iránti irgalmasság és törődés gyakorlása. Évek óta próbáljuk érzékenyíteni fiataljainkat, hogy a sérült, beteg embertársainkat segítsék, támogassák és a szükség idején ott lehessenek. Sokszor nem kell sokat tenni, elég ha megfogjuk valaki kezét és együtt mondunk el egy imádságot.

Bővebben: Csíkszentdomokosi kamilliánusok Nyíregyházán  

kamillianusok

Erdélyi önkéntesek érkeztek a nyíregyházi Szent Kamill Rehabilitációs Központba.

Vannak olyan élethelyzetek, amikor egy szempillantás alatt felismeri az ember, hogy sok mindenért hálásnak kell lennie, legfőképp azért, hogy egészségesen született. A társadalomban pedig mindannyiunknak empá­tiát kell éreznünk azok iránt, akik fogyatékkal élnek, és a többség támogatására szorulnak. Ezt éreztük szerda délelőtt, amikor beléptünk a Szent Kamill Rehabilitációs Központ Tallér utcai épületébe, ahol Erdélyből érkezett önkéntesek segítették a fogyatékkal élő ellátottak szokásos délelőtti készségfejlesztő foglalkozását. A fiatalok vidámságot, életkedvet vittek az ellátottak közé, sokukat a közös nyári táborokból már jól ismerték a vendégek.

Bővebben: ,,Együtt egymásért" érdemes élni! Önkéntes hét intézményünkben  

Alkategóriák