VT Journey - шаблон joomla Joomla

Friss hírek

Hírek

2024. január 09. kedd

A nyíregyházi Szent Kamill Rehabilitációs Központban idén, második alkalommal került megrendezésre az „Együtt, egymásért” érdemes élni című önkéntes hét. Az önkéntesek heti beszámolóját adjuk most...

Hírek

2023. november 20. hétfő

Újra felvetődött hazánkban az eutanázia kérdése, aminek vannak hívei és ellenzői. Fontos és nem éppen könnyed kérdéskört választott a beszélgetés témájának az a bioetikai konferencia, amelyet...

Hírek

2023. november 15. szerda

Hagyományteremtő céllal, első alkalommal rendeztek versmondó versenyt, Petőfi 200 címmel, emlékezve a kétszáz éve született Petőfi Sándor tiszteletére „Megfagy a szív, ha nem szeret…” mottóval a...

Hírek

2023. november 06. hétfő

Szeretettel hívjuk és várjuk2023. november 18-án intézményünkben„MÁRIA, BETEGEK GYÓGYÍTÓJA”tiszteletére második alkalommalmegrendezésre kerülő konferenciára.

Hírek

2023. november 06. hétfő

Névnap

2024. április 28. vasárnap
Valéria, Nimród
A Nap kel 05:35-kor,
nyugszik 20:01-kor.

Holnap
Péter
napja lesz.

Termékeink

Termékeink

Intézményünkben a járvány ideje alatt is dolgozunk. Maszkokat továbbra is készítünk.Újdonság! Unikornis mintával!Ár; 500 Ft/db. Érdeklődni: 06-42/491-946

Termékeink

A Szent Kamill Rehabilitációs Központ, értelmileg akadályozott ellátottjai által készített sírcsokrok. Vásárlásával a fiatalok szabadidős tevékenységeit szebbé, tartalmasabbá tudjuk tenni...

Termékeink

A karácsonyi időszakban folyamatosan készülnek a szebbnél szebb karácsonyi termékek, amelyek megvásárolhatók, illetve rendelhetők. Érdeklődni 06 42 491 946 telefonszámon.

Termékeink

A húsvéti időszakban folyamatosan készülnek a szebbnél szebb húsvéti termékek, amelyek megvásárolhatók, illetve rendelhetők. Érdeklődni 06 42 491 946 telefonszámon.

Termékeink

Folyamatosan készülnek az asztali díszeink, amelyek megvásárolhatók, illetve rendelhetők. Érdeklődni 06 42 491 946 telefonszámon.

Termékeink

Folyamatosan készülnek lábtörlőink, amelyek megvásárolhatók, illetve rendelhetők. Érdeklődni 06 42 491 946 telefonszámon.

Látogatottság

Ma:
Tegnap:
Ezen a héten:
Múlt héten:
Ebben a hónapban:
Múlt hónapban:
Összesen:
699
134
3462
48916
8524
2967
56063

Online jelenlét

Oldalainkat 12 vendég és 0 tag böngészi

A nyíregyházi Szent Kamill Rehabilitációs Központban idén, második alkalommal került megrendezésre az „Együtt, egymásért” érdemes élni című önkéntes hét. Az önkéntesek heti beszámolóját adjuk most közre.

Amint a cím is elmondja: érdemes egymásért élni, de együtt még érdekes is mindez. Január elsején elindultunk páran, csíkszentdomokosi Kamilliánus fiatalok, hogy színesítsük a nyíregyházi Szent Kamill Rehabilitációs Központ lakóinak napjait. Számunkra ez már a második felvonás, hisz tavalyelőtt is volt egy másik csapat közülünk, e cél érdekében.

Az út előtt nagy izgalommal és lelkesedéssel készültünk érdekes programokkal, hogy a lakóknak örömet szerezve együtt, vidáman, békességben töltsünk el pár napot, annak reményében, hogy lelkileg töltődhetünk mindannyian.

Együtt egymásért 03

A vonaton a szervezett programjainkat tökéletesítettük, hogy minél színesebb és jobb tevékenységekkel tudjunk kedveskedni a lakók számára. Mivel éjszaka utaztunk nagyon fáradtak voltunk, de ennek ellenére a lakók nagy örömére énekszóval ébresztettük őket, cserébe csillogó szemekkel és meleg ölelésekkel fogattak bennünket. Mindezek után egy kávé kíséretében és rövid ismerkedést követően nekivágtunk a programoknak.

Míg a csapat egyik tagja segített megvásárolni a szükséges kellékeket a foglalkozásokhoz, addig a többiek a lakókkal megnézték és megbeszélték a Bodzavirág című oktató jellegű kisfilmet, így megtanulhatták az elfogadás és összetartás fontosságát. Az ebédet követően stresszlabdákat készítettünk lufiból és lisztből, majd elmentünk várost nézni Dévai Marcell-lel az intézmény vezetőjével, melynek keretén belül lehetőségünk volt meglátogatni pár impozáns görög-, illetve római katolikus templomot, valamint megkereshettük a templom egerét is. Vacsorára értünk vissza az otthonba, ahol egy meglepetés programmal vártak minket: kikapcsolódásképpen elmentünk bowlingozni. A napunkat György Alfréd kamilliánus atyával zártuk a kápolnában, imádkoztunk és elmélkedtünk.

Együtt egymásért 17

Második napunk a zenés ébresztés után reggelivel indult, majd az udvarról ágakat gyűjtöttünk a tevékenységünk kivitelezéséhez, melynek során festék segítségével papírra kézlenyomatokat készítettünk, amiket az összegyűjtött gallyakkal kereteztünk be. A megmaradt ágakból és fonalból babákat készítettünk. Egy gyors ebéd után Ági néni elvitt minket a nyíregyházi kórház rehabilitációs osztályára, ahol Béla atya által bemutatott szentmisén végeztünk zenei szolgálatot. Az aznapi vacsoránkat a lakókkal közösen készítettük, mindenki segített a pizza elkészítésében és elfogyasztásában. Napunkat Marcival zártuk a kápolnában.

Csütörtökön részünkről elmaradt a lakók ébresztése, mivel az általunk zenélt reggeli szentmisére indulás előtt 5 perccel ébredtünk fel. A szentmise befejeztével visszatértünk az otthonba, megreggeliztünk, majd csapatunk két tagja beszámolt a cserkészettel kapcsolatos élményeiről, tapasztalatairól, segítségükkel játékosan megtanultunk pár egyszerűbb csomózási technikát. Kikapcsolódásképpen többek között erdélyi néptáncokat ismertettünk meg az otthon lakóival. A nap ezen pontján csapatunk három részre oszlott fel: ketten gitárral és énekszóval szórakoztatták a lakókat, ezalatt hárman orvosi spatulákból előkészítették a később kifestésre kerülő madáretető szerkezetét, a csapatunk két fiú tagja pedig elkészítették a másnap felhasználandó faanyagot. A madáretető kifestése és a vacsora után a napot ismét Marcival zártuk.

Együtt egymásért 09

Az utolsó ott töltött napunk újból szentmisével indult a borbányai Szent László templomban, ennek befejeztével pedig befőttesüveg, kókusz, víz és a vásárolt figurák felhasználásával hógömböket barkácsoltunk. A csütörtökön előkészített faanyagból és mágneslapokból, valamint pirográffal hűtőmágneseket gyártottunk, emlékként az együtt töltött közel egy hétről. Ebédet követően kiértékeltük az ott töltött pár napunkat a lakókkal, Frédi atyával és Marcival. A legszívszorítóbb része következett a napnak: a búcsúzkodás a lakóktól. Gyors összepakolás után az ottlétünket egy tanult tánc felelevenítésével zártuk, és utunkat Máriapócs felé vettük, ahol megtekintettük a könnyező Mária képet és fohászkodtunk közbenjárásáért. A templomról rengeteg érdekességet hallgathattunk meg. Utunk nyírbátori Római Katolikus Minorita templomhoz vezetett. ahol az oltárcsoportokat tekintettük meg. Miután átjuttunk a határon Nagykárolyban a Nosztalgia étteremben vacsoráztunk és azt követően fájó szívvel vettünk búcsút szeretett Frédi atyánktól és Marcitól. Felszálltunk a vonatra és hazaindultunk.

Együtt egymásért 13

Az ott töltött pár nap alatt a tevékenységet próbáltuk úgy összeszedni, hogy minden lakó számára az adott körülményekhez képest maximálisan élvezhetőek legyenek, a fáradtságot leszámítva pedig minden programot élveztünk, hiszen olyan csapattal volt szerencsénk dolgozni, melynek tagjaival kellően jól ismerjük egymást a szükséges bizalom, megértés és bátorítás birtoklásához, és úgy hisszük meg volt bennünk az az egészséges összhang, mely segítségével együttes erővel kereshettük a problémák megoldására vezető utat. Többek között megtanulhattuk egymásnak köszönhetően, hogy mi az a svábhurok, hogyan kell befőttesüvegből hógömböt készíteni, hogyan kell a legfeszültebb pillanatokban is türelmesnek lenni a társunkkal, fáradtan is együtt tiszta szívből nevetni, ugyanakkor azt is, mit jelent őszintén bocsánatot kérni és megbocsátani, a legnagyobb sérelmek esetén is. Hálásak vagyunk a jó Istennek mindezért, és az együtt töltött időért! A lakóknak a szeretetükért, a mosolyaikért, befogadásukért, a meleg öleléseikért, bíztatásukért, amellyel feltöltötték szívünket-lelkünket erővel, szeretettel, boldogsággal! Nem utolsó sorban köszönetet mondunk a lehetőségért Frédi atyának és Marcinak, köszönjük a türelmüket, az esti beszélgetéseket, és minden más hozzájárulásukat. Köszönjük az ott dolgozóknak, hogy mindenben igyekeztek a segítségünkre lenni, és támogattak bennünket!

Visszavágyunk Nyíregyházára, abba a szeretetteljes közegbe, amelyben fejlődhettünk, mint csapat és külön-külön is, mint Isten szeretett gyermekei!